Dorn-therapie en Breussmassage

DORN-THERAPIE

De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel  zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert.

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan  variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst  naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding.
Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….” Dat is fundamenteel onjuist! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.
De Dorntherapie komt uit Duitsland. Daar is Idelette Eijgelaar 20 jaar geleden haar opleiding begonnen. In tegenstelling tot “kraken” is de Dorntherapie een milde therapie. Met de duimen zet de  Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen. En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel! Voor meer informatie klik hier.

DORN VOOR KINDEREN

Bij de bevalling komen grote krachten vrij. Daarbij kan de wervelkolom of het bekken van het kind wat scheef komen te staan. Door een speciale massage wordt de scheefstand gecorrigeerd en voelen de kinderen zich vaak beter en huilen minder. En het mooie is dat je deze methode makkelijk kunt leren, zodat je de kleintjes zelf  kunt behandelen.